Heckert Solar

Heckert Solar stelt niet alleen hoge eisen aan zichzelf, maar ook aan de leveranciers waarmee gewerkt wordt. De leveringen worden doorlopend getest. Alle geleverde materialen worden gecontroleerd en beoordeeld op eventuele afwijkingen. Deze manier van werken verzekert u van Duitse kwaliteit en zonnepanelen met hoge opbrengsten. Prijs is voor hen geen reden om van toeleverancier te veranderen. 

Jarenlange ervaring en know-how in de productie proces

De volautomatische productielijnen van Heckert Solar verzekeren een constant hoge productkwaliteit en een geringe kans op fouten. De cel handlin,g door een zogenaamde rondtast tafel, beperkt het opnemen en draaien van de zeer gevoelige cellen tot twee keer ,waar zes tot acht keer de standaard is. Hiermee wordt de kans op microcracks en daarmee uitval bij de eindcontrole zeer beperkt.

Temperatuur gestuurd soldeer proces

Heckert Solar heeft een uniek en innovatief soldeerproces ontwikkeld waarbij zeer precies de gehele string gelijktijdig gesoldeerd wordt. Door de temperatuur te regelen wordt de soldeertijd bijna 5x zo lang als in de branche gewoonlijk is. Het voordeel is dat de cellen aan een kleinere temperatuur belasting onderhevig zijn. Hierdoor worden thermische spanningen vermeden. Het gevaar voor microcracks wordt hierdoor drastisch geminimaliseerd. Ook zijn in het proces de controle van de cel positie, stringverbinding, breuk en kleur van de cellen geïntegreerd.

Hogere vernettingsdichtheid van de EVA – Folie zorgt voor een betere bescherming van de cellen

Ook bij dit proces gebruikt Heckert Solar meer tijd dan gebruikelijk, maar ook hier komt het de kwaliteit ten goede. Door een langere lamineertijd bij een lagere temperatuur wordt de folie aan de rugzijde harder en duurzamer. Er worden dichtheden van 85% bereikt waar 65% tot 75% in de branche gebruikelijk is. Het binnendringen van vocht wordt hierdoor tot in lengte van tijden voorkomen.

Aansluitdoos met ‘Pfiff’ van Tyco Electronics

Een belangrijk element van een zonnepaneel is de aansluitdoos oftewel de junctionbox. Deze wordt door Tyco Electronics geleverd. Speciaal in de TE junctionbox is de bescherming tegen hotspot effecten die de levensduur van de gehele installatie ten goede komt. Door hoge temperatuur en drukverschillen achter de module treedt er normaliter vochtige lucht toe. Door een zogenaamd intern luchtdrukmembraam (Pfiff) wordt dit bij TE voorkomen. De junctionboxen worden tevens getest door er van binnenuit water onder druk in te brengen om zodoende de afsluiting te garanderen.

Innovatieve omlijstingstechniek

De omlijsting van Heckert Solar zonnepanelen wordt niet geschroefd, maar met een eigen ontworpen systeem volautomatisch geklemd. Dit bespaard op mankracht en kostprijs.

Twee componenten lijmtechniek voor het verlijmen van de omlijsting

In plaats van siliconenkit gebruikt Heckert Solar voor het verlijmen van de omlijsting en de junctionbox van de zonnepanelen een dure twee componenten kit. Door zwartkleurige harder aan een witte basis toe te voegen is de eindkleur van de kit gelijk een controle op het toevoegen van voldoende harder. Deze kit is zeer temperatuur- en UV bestendig en dit voorkomt een vroegtijdig verouderingsproces van de panelen. Indringend vocht en eventuele vorstschade wordt hierdoor voorkomen.

Plus gesorteerde zonnepanelen

Een flashtester met een triple A kwaliteit zorgt voor exacte meetgegevens. De flashtesters worden alleen in Europa en Japan (verplicht) door een onafhankelijk instituut gecontroleerd. Ieder paneel van Heckert heeft een gegarandeerde plus tolerantie tot 4,99 Watt.

Zeer goede Temperatuur- Coëfficiënt en lagere degradatie van de cellen

De polykristallijne zonnepanelen van Heckert Solar laten een gunstiger opbrengst-temperatuur coëfficiënt zien dan monokristallijne panelen. Bij warm weer neemt de productie dus minder af en dit zorgt dus ook in de zomer voor goede opbrengsten. Een ander voordeel is de lagere degradatie t.o.v. monokristallijne panelen. Door al meer dan tien jaar de A kwaliteit cellen in te kopen weten ze bij Heckert Solar nu dat dit op lange termijn loont en daardoor kunnen ze zich kan meten met de beste Japanse panelen.

Goede zwaklichtverhouding

Heckert Solar zonnepanelen worden voor de midden Europese omstandigheden ontwikkeld. Door de bewezen goede zwaklichtverhouding leveren ze bij donker en bewolkt weer bovengemiddelde opbrengsten.

Heckert Solar behoort tot de 5% hoogst gewaardeerde ondernemingen van Duitsland

Als familiebedrijf profiteert Heckert Solar van korte beslislijnen. Er wordt zes dagen in de week in drie ploegendiensten geproduceerd en ook door de zeer lage overheadkosten kunnen ze de concurrentie met de budgetbedrijven aan. Met een eigen vermogen van 74% heeft Heckert Solar AG zich bij de top van de Duitse productie ondernemingen gevoegd.

Bedankt, je bericht is met succes ontvangen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op indien nodig.

Indien u wilt investeren in duurzame energie, kunt u contact opnemen met Joop Poldermans.

Een ware ervaringsdeskundige in zijn vakgebied. In een persoonlijk gesprek geeft Joop u graag meer informatie en zorgt dat de investering vlekkeloos verloopt!